Scouting Livingstone Eindhoven

Wat is JOTA

JOTA Staat voor “JAMBOREE ON THE AIR” samenzijn in de lucht.

Deze wordt elk jaar op het derde volle weekend van okt. gehouden.
Voor 2023 op 15 en 16 okt, de opening is op vrijdagavond 14 okt. om 22 uur.

De JOTA is voor de Livingstonegroep altijd een grote activiteit, we doen hier elk jaar aan mee. Het is een weekend met vele activiteiten.
Wij gaan dan met de kinderen ook weer radioverbindingen maken met andere scoutinggroepen uit de regio Eindhoven maar ook verder weg, overal in de wereld.
We hebben daar natuurlijk wel een hoge toren voor nodig om al die verschillende antennes in te hangen en boven de bomen uit te komen. Elk jaar een nieuw ontwerp.
Hiervoor zijn een aantal vrijwilligers nodig die zo’n toren kunnen en willen pionieren.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen nodig om het zogenaamde grondwerk te doen, zoals palen en touwen klaarleggen en naar boven hijsen.
Op dinsdag en woensdagavond hebben we veel mensen nodig om de (14-meter)-hoge palen te hijsen, recht te zetten. Dus als je even tijd hebt, zorg dan dat je er op die dagen tenminste bij bent.
Onze werkwijze ziet er meestal zo uit:
1. Op dinsdag vanaf ca. 18.00 uur starten we met het hijsen van de hoge palen
2. Op woensdag overdag pionieren we de onder-toren
3. Op woensdagavond hijsen we de palen voor de boven-toren
4. Op donderdag pionieren we de boven-toren
5. Op vrijdag afronden en plaatsen van antennes in toren. En dan zetten we ook nog 2 antennes op, op het grote veld