Scoutfit


Als je lid wordt van onze groep krijg je ook echte Scouting kleding! Die kleding heet een Scoutfit. Met de Scoutfit willen we uitdragen dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht wie je bent, of waar je vandaan komt. Iedereen is welkom bij Scouting! Een bijkomend voordeel van je Scoutfit is dat je goed herkenbaar bent, niet alleen voor mensen van buiten Scouting, maar binnen Scouting als je bijvoorbeeld op kampt bent. Een Scoutfit bestaat uit een aantal onderdelen:

Blauwe broek

Misschien is dit wel een van de meest bekende kleuren voor een broek, dus ook makkelijk te vinden. Spijkerbroeken staan erom bekend om hun slijtvastheid en kunnen het spelplezier binnen Scouting overleven. Maar mocht je een outdoor broek fijner vinden zitten dan mag dat natuurlijk ook.

Scoutfit blouse

Per speltak heb je een eigen kleur Scoutfit blouse. De verschillende kleuren Scoutfit blouses zijn: rood voor Bevers, groen voor Welpen, beige voor Scouts, Birque voor explorers, roverscouts, plusscouts en bestuursleden. Deze blouse kun je halen bij de Scoutshop

Groepsdas

Elke Scoutinggroep is te herkennen aan hun eigen kleur groepsdas. Die van ons is bordeauxrood met een oranje bies. Je groepsdas kun je versieren met een dasring.

Waar zitten welke badges op je Scoutfit?

Iedere badge heeft een eigen plek op je Scoutfit. Hieronder zie je waar welke tekens op je Scoutfit horen.

Voor funbadges, zoals de welkomstbadge, themafiguurbadges en de spreekbeurtbadge is geen officiële plek afgesproken. We adviseren hiervoor de afspraken binnen de groep te volgen. Doe daarvoor dus navraag bij je leiding. Zorg ervoor dat je blouse niet te vol wordt, er worden geen badges op de rug of iets dergelijks geplaatst. Sommige scouts kiezen er ook voor deze badges op bijvoorbeeld een kampvuurdeken te bewaren. Bij de veelgestelde vragen vind je meer informatie over het dragen van de Scoutfit.

Scoutshop


Wist je dat er voor Scouts een speciale shop is waar je niet alleen je outfit kunt halen, maar ook kunt passen. Zo weet je zeker dat je de juiste maat te pakken hebt. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben. Bij ScoutShop koop je alles voor outdoor cooking en vind je er rugzakken, kleding, schoenen, tenten, messen, zaklampen, kompassen, slaapzakken, matjes en kampeeraccessoires. Je kunt online winkelen bij de ScoutShop, of breng een bezoekje aan de dichtsbijzijne Scoutshop.

Scoutshop Eindhoven

Cathorslaan 20
5627 BX Eindhoven

Openingstijden

Dinsdag19:00 – 20:00
Donderdag19:00 – 20:00
Vrijdag19:00 – 20:30
Zaterdag09:00 – 12:00