Explorers

Zaterdag 14.00-17.00

14 – 17 jaar

Kalahari Stam


Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten?

Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 14 en 17 kan Explorer worden.

Explorers hebben het zelf voor ‘t zeggen.

Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Eindhoven tot afzien in de regen in Ierland… Never a dull moment. Geen dag hetzelfde.

Onmogelijk?

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Engeland. Niks is onmogelijk.

Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Organisatietalent

Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team. De organisator coördineert de voorbereiding en uitvoering van het plan. De contactpersoon zoekt externe hulp indien gewenst. De opinieleider zorgt dat iedereen z’n ei kwijt kan over het plan. En de creator zorgt dat iedereen in actie komt. Er is bovendien een handboek. Daarin staan deze rollen beschreven. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Ruimte en respect

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten.

Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Begeleiding

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

Samen

Zoals gezegd, Explorer ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken.

Bij Scouting Livingstone hebben we een Explorerafdeling met de naam “Kalahari”. De Explorers komen iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij elkaar. Wil je een keer mee komen doen? Je bent natuurlijk van harte welkom! Het is handig als je van te voren contact met ons opneemt zodat we weten dat je mee komt doen. We zijn te bereiken via het mailadres van de teamleider. Heb je eerst nog vragen? Mail!

We draaien op zaterdagmiddag (14.00-17.00)

Wij zoeken nog begeleiding

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is onze speltak op zoek naar jou!

Vacatures

Stel een vraag aan de Explorers